zondag 24 april 2016

Invlechten voor beginners



 He lieve lezer, hoe was je dag? 

 Vandaag ga ik jullie uitleggen hoe je moet invlechten! 

Heel veel mensen denken dat invlechten iets super ingewikkelds is en het moeilijk is om te leren. Niets is minder waar. Ja, het is even oefenen maar als je "de slag te pakken hebt" is het super makkelijk! Ik doe er nog geen vijf minuten over. Soms als ik geen zin heb om mijn haar te doen vlecht ik het gewoon in en borstel ik het geen eens. Ik hoop dat ik door middel van deze blog duidelijk kan maken dat invlechten helemaal niet moeilijk is! 


De basis van het invlechten

Normaal gesproken als je normaal zou vlechten,  pak je drie strengen. Met deze 3 strengen sla je de linker streng over het midden doet en daarna de rechter streng over het midden, of andersom. Bij invlechten voeg je bij iedere nieuwe slag een nieuwe lok haar toe. Dus om het even kort te schetsen : Je doet de linker streng over het midden, daarna de rechter streng over het midden. Hierna moet je weer opnieuw de linker streng over het midden doen. Dit doe je ook, je voegt er alleen een nieuwe pluk haar aan toe die je ook over het midden slaat. Hetzelfde doe je aan de rechter kant. Dit herhaal je totdat je geen haar meer over hebt om in je vlecht te doen! Het klinkt ingewikkeld maar eigenlijk is het heel makkelijk. Ik heb er een youtube filmpje van gemaakt. Die kan je hieronder bekijken:



Fijn invlechten of grof?
Persoonlijk vind ik fijn invlechten mooier dan grof invlechten, maar grof invlechten gaat wel sneller! Het verschil tussen grof invlechten en fijn invlechten is dat je met grof invlechten veel grote plukken pakt, en bij fijn invlechten iedere keer kleine plukjes pakt. doordat je iedere keer kleine plukjes pakt ben je dus ook langer bezig.
Hier is sprake van grof invlechten,  hier zijn grote plukken gepakt.


 Hier is sprake van fijn invlechten, hier zijn iedere keer kleine hoeveelheden haar toegevoegd.




Ik hoop dat jullie hier iets aangehad hebben. Tot de volgende keer!
Groetjes,
Lauk








zaterdag 16 april 2016

Nail art: De Engelse vlag. British Flag nail art tutorial






Hé lieve lezer, hoe was je dag? Vandaag gaan we je uitleggen hoe je zelf een Engelse vlag op je nagels kan maken. Kijk & leer:

                                                   

Benodigheden:

- rode nagellak. Wij gebruikten een nagellak van Rimmel (nummer 323 Riviera red)
- (donker)blauwe nagellak.
Wij hebben een nagellak van Rimmel gebruikt (nummer 425 My Denmin)
- witte striper, of een witte nagellak.
- een (nailart) kwastje, maar ieder dun kwastje zou ook goed werken.



Oh, en begin altijd met een Base coat om je nagels te beschermen!


Stap 1:
Lak je nagels donkerblauw
(als de nagellak niet goed dekt, doe dan 2 lagen over elkaar)







Stap 2: 
Gebruik de witte striper, of een dun kwastje om een kruis te maken op je nagels.






                                               
Stap 3:                                                                           
Maak nu met de witte striper of het dunne kwastje van de buitenkant naar de binnenkant een streep naar het midden (zie foto). Wij beginnen altijd boven, maar je kan ook onder beginnen als je dat beter vind werken.





Stap 3 vervolg:
Doe het zelfde maar nu aan de onderkant. Zo ziet het eruit als je alle 4 de lijnen gemaakt hebt.






Stap 4:
Gebruik je kwastje om in het witte kruis een rood kruis te maken. Zorg dat je het dun doet zodat je het witte kruis nog wel goed ziet. 








Stap 5:
Doe het zelfde als bij stap 3, maar dan met rood. Maak dunne lijnen en zorg dat het witte gedeelte goed zichtbaar blijft. 
Trek de rode streep niet helemaal door tot het einde zoals we bij stap 3 deden, maar laat een stukje wit over! (zie foto)



Wij hopen dat het zo duidelijk is voor je, mocht je nog vragen hebben of meer nail arts willen, laat dan een berichtje achter!

Groetjes,
Lauk


woensdag 13 april 2016

Review : Noosa Amsterdam armband



 Hé lieve lezer, hoe was je dag? 

Ik heb laatst een nieuwe armband gekocht bij Noosa en ik ben er super blij mee, tijd voor een review dus! 


Over de armband: 
Noosa is een Nederlands merk. Ik vind het altijd leuk om dingen van Nederlandse merken te kopen, omdat je je er toch een beetje verbonden mee voelt. Het leuke aan Noosa is dat je de armband zo kan samen stellen zoals jij wilt. Het principe werkt namelijk als volgt: je koopt de (arm)band los. Ik heb gekozen voor een standaard model in het lichtblauw (de naam hiervan is Classic Skinny). Dit model is twintig euro. Hierin zitten drie gaatjes waarin je zelf steentjes kan uitkiezen die je kan verwisselen. Ja, dat lees je goed, je moet de steentjes los kopen en daarna kan je ze verwisselen. Het leuke hieraan vind ik dat je de armband steeds kan veranderen. Zo kan je nieuwe steentjes toevoegen, maar ook steentjes eraf halen en op een ander kleur armbandje vast klikken. 



Hierboven de binnenkant van de armband. Zoals je ziet kan je de steentjes makkelijk in de drie gaatjes klikken. Op de eerste foto aan de linker kant zitten ook nog twee gaten, dit is voor het omdoen van de armband, dat werkt namelijk ook met een klik systeem!

De Steentjes die ik gekozen heb:
  1. Het eerste steentje wat ik gekozen heb is een wit steentje met een blauwe versiering. Ik denk dat het een soort bloem moet voorstellen. Ook zit er een zilveren bloemetje op, ik vond dit steentje erg mooi en bijpassend bij de kleur (lichtblauw) van mijn armband, vandaar dat ik hem gekozen heb.


2. Het tweede steentje dat ik gekozen heb is donkerblauw. Zoals je misschien kan raden vind ik blauw erg mooi en ook deze kleur paste weer goed bij het lichtblauwe armbandje. Het steentje is heel donkerblauw en er zit weer een lichtblauwe creatie op, wat volgens mij een bloem moet voorstellen. Ik vond het printje ook weer leuk, dus vandaar dat ik ook voor deze heb gekozen.



3. Dit steentje is bruin rood en ik vond het leuk om tussen al dat blauw ook een ander kleurtje te hebben. Het patroontje is ook weer abstract, ik heb geen idee wat het voor moet stellen, maar dat vind ik eigenlijk juist wel leuk! Vanwege het gekke patroontje en het kleurtje heb ik hem dus gekozen! 

Hier nog een paar foto's van de armband in het geheel:




Hoe duur zijn de steentjes?
De steentjes die ik gekocht hebben kosten 10 euro per stuk. Ik zeg er wel bij dat de meeste steentjes duurder zijn dan 10 euro. Ik ben in ieder geval super enthousiast over Noosa en super blij met mijn nieuwe armband. Nieuwsgierig geworden naar Noosa? De website vind je hier

Groetjes,
Lauk




vrijdag 8 april 2016

Hoe vind ik de juiste BH?


Hé lieve lezer, hoe was je dag?                                                                                                                                              Vandaag ga ik wat vertellen over iets wat voor de ene vrouw een feest is, maar voor de andere vrouw een nachtmerrie: BH’s kopen.

Mijn eerste keer dat ik hulp vroeg.
Ik had vroeger ook altijd een hekel aan bh’s kopen. Toen ik 14 jaar was en op mijn hoogtepunt was van mijn onzekere puberfase, ging ik bh’s kopen met mijn oma (vraag me niet waarom). Ik weet nog goed dat het bij de Bijenkorf was, lekker chique. Ik zocht met mijn oma een zwarte bh uit. Hoewel ik wilde gaan voor een zo simpel mogelijke bh, vond mijn oma dat het wel wat fleuriger mocht. We kozen samen een bh uit met kant. Eenmaal in de paskamer aangekomen trok ik de nieuwe bh aan en riep ik mijn oma om te vragen of hij goed zat. Mijn oma kwam nonchalant de paskamer in lopen en reageerde: “Kind, dat zit niet goed.” Ik knikte. “Wat moet ik nu dan doen?”, vroeg ik onzeker. “Ik ga even iemand halen, want ik heb hier geen verstand van.” Nog voordat ik kon reageren was mijn oma al het hoekje om en had ze een mevrouw gevonden die me kwam helpen. Ik wilde het liefst mijn oma na rennen en schreeuwen dat ik dat niet wilde, maar ik was natuurlijk lekker onzeker en in de Bijenkorf in alleen je bh de paskamer uitrennen op 14-jarige leeftijd is natuurlijk een echte no go. Zo eindige ik in de paskamer met twee vrouwen van mijn moeders leeftijd om me heen die mijn borsten begonnen op te meten. Ik heb me nog nooit zo geschaamd. Volledig onnodig. Uiteindelijk heb ik nog nooit zo’n lekkere bh gehad, als die ik toen had gekocht.

Waarom hulp vragen belangrijk is.
Nu ik student ben en mijn ouders me op het gebied van kleding me niet echt meer financieren om de Bijenkorf bh's te kopen, koop ik mijn bh’s tegenwoordig bij de Hünkemoller. Ik vind de Hünkemoller een super sexy merk en de kwaliteit van de bh’s is waanzinnig voor de prijs die je ervoor betaald. De allerbelangrijkste reden dat ik mijn bh’s bij de Hünkemoller koop is de klantvriendelijkheid. Laatst liep ik de winkel in opzoek naar een nieuw bh. Ik heb meteen om hulp gevraagd, want ik heb geleerd van mijn bovenstaande ervaring, hoe ongemakkelijk het ook is, de mensen die daar werken doen niks anders. Ze namen me mee naar de paskamer en ze meette me op. Ik mocht mijn kleding gewoon aanhouden, dat vond ik toch wel prettig. Nadat ze mijn omvang wisten schatte ze mijn cup, omdat de cupmaat volgens hun een kwestie van passen is. Ook gaven ze me bh’s die ik uit mezelf nooit zou pakken, maar me uiteindelijk super mooi stonden. Kortom, voor de juiste maat en het model dat het mooist staat bij jou borsten is hulp vragen essentieel.
Sinds ik zo goed geholpen ben kom ik regelmatig terug naar de winkel, ook heb ik me er wat meer in verdiept. Ik hoop dat ik jou met mijn informatie ook kan helpen!

Voorgevormd of niet voorgevormd? Fabels en feiten.
De laatste jaren zijn mijn borsten aanzienlijk gegroeid en ben ik dan ook flink aan de cupmaat. De eerste keer dat een verkoop medewerkster mij een niet voorgevormde bh aanraden probeerde ik nog aardig te zeggen dat ik liever voorgevormd droeg, dat was ik immers gewend. Op aandringen van haar ben ik overgegaan op niet voorgevormde bh's en tegenwoordig zou ik niet meer zonder willen.

Voordelen niet voorgevormde bh's:
1. De bh vormt naar je borsten. Heb jij altijd dat je bh gaapt of openstaat? Dan is een voorgevormde bh echt iets voor jou. Omdat de bh zich vormt naar je borsten, is er ook geen mogelijkheid dat je ruimte krijgt bij je borsten. Als je de goede maat draagt, sluit de cup namelijk altijd mooi aan.
2. Als je grote borsten hebt, lijken ze iets minder groot.
3. Het zit veel luchtiger dan een voorgevormde bh. De eerste keer dat ik mijn niet voorgevormde bh aanhad moest ik heel erg wennen. Je borsten hebben namelijk nog steeds veel ondersteuning, maar het voelt veel minder strak en je hebt een veel vrijer gevoel.
4. Ze gaan vaak in grotere maten dan niet voorgevormde bh's. Gaat jouw droom bh niet tot jouw maat? Probeer de niet voorgevormde versie ervan! Je zult verstelt staan van het resultaat.

Fabels over niet voorgevormde bh's
- Je tepels schijnen door. Als ik met de meeste mensen over niet voorgevormde bh's praat, begint iedereen meteen over dat je tepels doorschijnen, dat is dus echt niet zo! In elke niet voorgevormde bh zit een soort van vangnet, als je tepel in dat gebied blijft schijnen ze nooit door. Hieronder laat ik zien waar het vangnet zit.
- Je borsten gaan er van hangen. Ook dit is een echte fabel, niet voorgevormde bh's geven je borsten vaak juist meer ondersteuning, doordat ze vormen naar de vorm van je borst.
het enige nadeel van niet voorgevormde bh’s is dat ze geen push-up hebben en er pas zijn vanaf cup c. Ik zou iedereen dan ook aanraden om in ieder geval een keer een niet voorgevormde bh te proberen!


Zoals je hierboven kan zien, is boven de rode lijn de rand van het vangnet van de bh te zien. Als je tepels onder deze rand blijven, zullen ze nooit doorschijnen.

Voordelen van voorgevormde bh’s
1. Je borsten ogen net even iets groter dan met een niet voorgevormde bh, je borsten zitten nou eenmaal meer ingepakt.
2. Het zit strakker. Als je strakke dingen fijn vind dan is een voorgevormde bh zeker wat voor jou.
3. Er is meer keus. Laten we eerlijk zijn, op dit moment zijn er nou eenmaal meer voorgevormde bh’s in de winkel dan niet voorgevormde.

Fabels over voorgevormde bh’s.
De beugel prikt. Als de beugel gaat prikken of steken, dan is de maat niet goed. Een bh hoort namelijk nooit te steken of prikken. Heb jij hier last van? Ga terug naar de winkel en leg je probleem uit, waarschijnlijk gaan ze samen met je op zoek naar de juiste maat.

Bh’s met push up, do’s & don’ts.
Iets wat ook helemaal hot is op dit moment, de bh met push-up. Ik vind de push-up bh een leuk alternatief voor een stukje meer zelfvertrouwen! Voordat ik begin met de do’s and dont’s eerst even een korte uitleg, je hebt twee soorten push-up bh’s, je hebt de ‘normale push-up’ dit is een normaal kussentje waardoor het lijkt alsof je wat meer borsten hebt, en je hebt de maximizer. In een maximizer zitten een aantal kussens waardoor je borsten veel groter lijken dan bij een gewone ‘push-up’ bh.


Het bovenste plaatje is een "gewone" push up bh, de onderste een maximizer.

Push up do’s:
- Ga je in die mooie strapless jurk naar een feestje, maar wil je je boezem wat opvullen? Koop een strapless maximizer (ja, deze bestaan!). Zorg wel dat je de goede maat hebt, want bij strapless bh’s is de verkeerde maat dragen tricky (zie je bh ligt na het wild dansen ineens op de grond, en je borsten hangen uitbundig over je jurk...).

- Zie de push up bh als een extra stukje zelfvertrouwen, maar zorg dat je je borsten ook nog mooi vind zonder push up bh. Voor jezelf lijkt het misschien een grote verandering als je geen push-up bh draagt, maar  je omgeving ziet dat niet zo snel. Doe het dus voor jezelf, omdat jij het mooier vind en wees niet bang dat als je een dag geen push up bh draagt je omgeving dat meteen doorheeft. Geloof mij, dat is echt niet zo.

- Draag niet elke dag een push up bh. Je duwt als het ware natuurlijk iedere dag je borsten omhoog, gun ze ook een ‘rustdag’ dit is echt beter voor je borsten!
- Was ze in een waszakje en op dertig graden. Vanwege de kussentjes zijn ze extra gevoelig in de wasmachine. Wees er voorzichtig mee!

Push up don’ts:
- Draag geen push up omdat je borsten zijn gaan hangen. Als dat het geval is past een niet voorgevormde bh veel beter bij je, omdat de niet voorgevormde bh vormt naar je borst zal het veel mooier staan dan een push up bh
-        - Als je borsten niet echt zijn, koop dan geen push up bh. De kans is namelijk heel groot dat je aan de zijkant ruimte gaat krijgen, of dat ze open gaan staan.
-        - Een push up bh kopen die niet lekker zit, maar je borsten wel groter laat lijken. Laten we eerlijk zijn, een bh die niet lekker zit doe je toch nooit aan. Wil je toch persé push up? Vraag dan of iemand je kan helpen.

-        - Een push up bh dragen als je grote borsten hebt. Persoonlijk vind ik dat je vanaf cup d echt geen push up meer hoeft te dragen. Als je cup D hebt, heb je veel meer borst dan de gemiddelde Nederlander. Je borsten zijn dan groot van jezelf, leer ze waarderen, ze zijn echt mooi van zichzelf.
-       -  Push up dragen omdat je je schaamt voor je kleine borsten. Draag nooit een push up bh omdat je schaamt voor je kleine borsten. Ieder lichaam is anders, en het kan zomaar zijn dat grote borsten in verhouding tot jou lichaam helemaal niet mooi zijn. Bovendien zijn kleine borsten heel handig en praktisch. Leer houden van je kleine borsten, en koop nooit een push up bh omdat je schaamt voor je borsten. Zie het als een kleine zelfvertrouwen boost, niet als een verplicht iets.



Het allerbelangrijkste bij het kopen van bh’s is, hoe goed je ook geholpen wordt, JIJ moet de bh gaan dragen. Vind je de bh niet mooi? Zit hij niet lekker? Is de kleur niet jou ding? Koop het dan niet. Koop nooit iets op aandringen van een ander, maar omdat JIJ hem wilt. Voel je niet schuldig als een medewerkster je super goed geholpen heeft, maar je met lege handen de winkel verlaat, zij wordt er namelijk gewoon voor betaald en jij niet.  It's all about you.

Nieuwsgierig naar mijn lievelings lingerie? Mijn lievelings lingerie vind je hier
Ik hoop dat je met al deze info wat wijzer bent geworden over bh’s!

Groetjes,

Lauk

zaterdag 2 april 2016

Positiviteit begint bij jezelf!



Hé daar! Ja jij, welkom op ons eerste blog. Ik weet niet hoe je op ons blog bent gekomen, maar leuk dat je het gevonden hebt.

Vandaag gaan wij het hebben over positiviteit. Iets wat voor veel mensen heel normaal is, maar het is altijd leuk om het erover te hebben. Het klinkt natuurlijk lekker zweverig, maar er zijn heel veel kleine dingen om je leven een positieve boost te geven. Iemand zei ooit tegen mij: ‘Wat je uitstraalt, krijg je terug’, en zo is het maar net.

Ik hoor je denken, positief blijven is niet altijd het makkelijkste wat er is. Het is vooral een manier van denken. Soms zit het natuurlijk allemaal even niet mee. Belangrijk is om tijdens dit soort momenten iets voor jezelf te verzinnen waar jij steun aan hebt. Dat kan iets zijn wat dicht bij je staat, bijvoorbeeld dat je lieve vriendinnen hebt of een helpende familie, maar het kan ook iets zijn wat dieper. Zo denk ik zelf bijvoorbeeld dat je diepe dalen moet kennen om hoogtepunten te bereiken. Hierbij bedenk ik me altijd dat als je nooit diepe dalen kent, je ook nooit hoogtepunten kunt bereiken.

Positiviteit is ook het waarderen van dingen waar je eigenlijk nooit bij stilstaat. Het waarderen van dingen maakt je nou eenmaal vrolijker. Zo kan ik er zelf erg van genieten als het buiten zo warm is dat ik geen jas mee hoef te nemen, of iets minder groot zoals bijvoorbeeld wind mee op de fiets. Ook kan ik super blij worden van iets kopen in de uitverkoop, of gericht voor iets gaan shoppen en erachter komen dat ze die dag 20 % korting hebben op de collectie. Andere dingen zoals het inademen van de strand en/of bos lucht, het koude zwembad water voelen op een hete dag om af te koelen of eindelijk op de wc zitten als je hele (zie, bijna in je broek plassen) hoge nood hebt zijn mijn echte geniet momentjes. Het zijn maar een paar kleine dingen, maar als je al deze dingen samen neemt dan is je dag toch al een stuk positiever.


Denken aan leuke herinneringen helpt je zeker ook om door een dipje te komen. Zoals die ene leuke vakantie of die middag dat je niet meer kon stoppen met het hebben van de slappe lach, terwijl je eigenlijk niet meer weet waarom. Bij wat moeilijkere dingen die wat verder weg liggen, zoals bijvoorbeeld solliciteren, tentamens halen of afvallen moet het resultaat je blij genoeg maken dat je dat als drive kan gebruiken. 
Als je gaat solliciteren voor een baan die je fantastisch lijkt, laat dan je zenuwen het tijdens het gesprek niet leiden, maar je droom om die baan te krijgen! Zorg wel dat je doelen haalbaar zijn, want anders is het moeilijk om positief te blijven. Waarom zou je namelijk in één keer 10 kilo af willen vallen en begin je niet gewoon met één? Ik durf te wedden dat iedere keer als je weer een kilo verloren bent gelukkiger bent dan wanneer je na lang zwoegen eindelijk de tien kilo eraf hebt gewerkt! Zolang iets haalbaar is en realistisch, is het ook makkelijker om positief te zijn.

Tot zover ons betoog over hoe je meer positiviteit in je leven kan krijgen. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben! Wij vonden het in ieder geval leuk om te doen. 
Vergeet niet: Een positieve instelling begint bij jezelf.



Groetjes,


Lauk